تصویر انفجار گوشه ای از فضا در ۱۷۰ سال قبل
تصویر انفجار گوشه ای از فضا در ۱۷۰ سال قبل
  • مربوط به موضوع » <-CategoryName->

 

تصویر انفجار گوشه ای از فضا در ۱۷۰ سال قبل

 

گروهی از دانشمندان موفق شده اند نور به جا مانده از انفجار کیهانی که در اواسط دهه ۱۸۰۰ بر روی زمین مشاهده شده است را با کمک تکنیکی جدید ثبت کنند.

دانشمندان توانسته اند با استفاده از “تکنیک بازتاب” انعکاس امواج انفجاری نور را در ابرهای کیهانی در فضا به ثبت برسانند، به این شکل انسانهای امروزی می توانند لحظه ای که انسانهای ۱۷۰ سال گذشته در آسمان دیده اند را دوباره ببینند

این تکنیک کیهانی به کشف اسرار یکی از رویدادهای مهم ستاره ای به نام “انفجار عظیم” در قرن نوزدهم کمک فراوانی کرده است، دورانی که ستاره ای به نام “اتا کارینا” به صورت ناگهانی به دومین ستاره درخشان آسمان تبدیل شد. در واقع اخترشناسان در حال مشاهده صحنه های انفجار سیستم ستاره ای دوتایی و غول پیکر “اتا کارینا” با تاخیری ۱۷۰ ساله هستند.

انفجار عظیم در سال ۱۸۳۸ رخ داد، زمانی که ستاره ای عظیم به صورت ناگهانی درخشانتر از معمول شد و برای ۱۰ سال به عنوان درخشانترین ستاره آسمان شناخته شد.

این انفجار بسیار وسیع بود اما یک انفجار ابرنواختری نبود. با وجود اینکه اتا کارینا پس از آن کم نورتر شده و حجم بسیاری را از دست داد، اما هرگز از بین نرفت و هنوز احتمال داده می شود که جرم این ستاره ۱۰۰ برابر خورشید باشد.

محدوده سحابی اتاکارینا، این ستاره برای سالها به عنوان درخشانترین ستاره آسمان شناخته می شد

اکنون اخترشناسان با کمک گرفتن از تکنیکی ویژه توانسته اند بازتاب نور این انفجار را رصد کنند. بررسی جدید بر روی این نورهای بازتابیده شده که توسط “آرمین رست” فیزیک اخترشناس موسسه علوم تلسکوپهای فضایی در بالتیمور انجام گرفته نشان می دهد اتا کارینا نسبت به آنچه در گذشته تصور می رفت در دوران درخشش اش بسیار سردتر بوده است، سرمایی برابر هشت هزار و ۵۴۰ درجه فارنهایت!

این یافته نشان می دهد انفجار بزرگ شباهتی به انفجار های ابرنواختری یا دیگر رویدادهایی که مرگ ستاره ها یا انفجارهای ابرنواختری را تقلید می کنند، ندارد. همچنین نتایج این بررسی جدید نشان می دهد که اخترشناسان هنوز هم عامل اصلی وقوع انفجار عظیم را نمی دانند.

 

بر اساس گزارش واشنگتن پست، کشف راز انفجار این ستاره می تواند به اخترشناسان کمک کند تا درک بهتری از آخرین مراحل زندگی ستاره های غول پیکر به دست آورده و بتوانند میان انفجارها و ابرنواخترها تفاوت قائل شوند.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







کد حرکت متن دنبال موس